Nytt år &10-års jubileum! 

Idag fyller OAS Design 10 år! Det om något är en anledning att skriva en rad eller två.

Jag tänker att jag kan få kosta på mig att vara lite klyschig dagen till ära, och ojja mig över att tiden går så fort och allt sånt där. När jag startade gjorde jag upp planer om vart jag skulle vara om 2, 5 och 10 år. Jag älskar att göra upp planer, skapa mål och ha något konkret att sträva efter, det gör det lättare som företagare att hålla kursen när det blir kaos, vilket det ju regelbundet blir i både privat- och arbetsliv.

Men lika mycket som jag tycker om att sätta upp mål, gillar jag att få hamna lite där man hamnar. Jag tycker att jag regelbundet befinner mig i situationer med nya möjligheter, samarbeten och jobbprojekt. Jag lär mig mer och mer om vad jag är mindre bra på, men också vad jag blir bättre och bättre på. På så sätt styrs kursen för OAS Design och mig, och påverkar hela tiden vart vi är på väg. Vart jag hamnar till sist det vet varken jag eller någon annan. Och jag gillar det!


Det här med och blogga verkar inte riktigt vara mig grej, men jag har behållet bloggen med sitt enda inlägg utifall jag får ett infall. Vilket jag nu fick tillslut. Och om jag bara ska skriva vid jubileum och sånt så känns det inte så betungande heller.
Hursomhelst hade jag tänkt att under 2022 använda bloggen på ett annat sätt också, inte bara fira jubileum vart tionde år.

Jag tänkte att jag skulle samla ihop lite erfarenheter från trädgårdslivet och skriva en trädgårdskalender med tips och idéer om vad som händer i trädgården just nu. Jag tänker att det ska komma ut ett inlägg i månaden. Och de som vill är välkomna att följa mitt trädgårdsår, med allt vad det innebär.

Egentligen jobbar jag nästan bara med att planera trädgårdar, och väldigt lite fysiskt, förutom vid enstaka tillfällen. Men trädgårdskalendern följer mig mer som odlare, i min egen trädgård, där jag har mitt privata intresse. Kanske att jag nästa år skapar en trädgårdskalender med ett annat fokus... Jag får grunna lite på det.


 

Min tanke var även att jag under våren 2022 skulle släppa en trädgårdsdesignkurs. Det är fortfarande under konstruktion och kommer troligtvis att bli lite försenad... Men den som väntar på något gott...

Framsidan är iallafall klar! Kursen är på gång... så håll utkik framöver!
 


Fler roliga saker händer under 2022!

Jag har nyligen startat ett samarbete med ett företag som heter olivträd.se . Tillsammans erbjuder vi fina och stora medelhavsväxter, till företag, privathem och event.

Och det fina med det är att de kan även erbjuda vinterförvaring av medelhavsväxter, vilket brukar vara det svåraste att få till när man införskaffar olivträd och annat.

Inte nog med det, vi erbjuder även mossväggar och mosstavlor. Ett enkelt sätt att plocka in en bit av skogen till ditt hem eller kontoret. De fungerar både som luftrenare, ljuddämpare och är en bra indikator på luftfuktighet, något som både växter och människor mår bra av. Det kommer mer information om hur och var osv. Men på mossvägg.se går det att läsa mer om mossa och dess egenskaper.


 

Min nya medarbetare Cesar fyller 1 år den 5 mars och har gjort 10 månader på OAS. Han har skött sig rätt bra, förutom att han ätit skit och blivit förgiftad och lyckats lägga en rätt stor kloss på en matta... Utöver det tycker jag att han är hyfsat snabblärd. Det är faktiskt inte helt enkelt att se skillnad på en grön ryamatta och en gräsmatta, det får man ju faktiskt förstå.

Han har även uppvisat tekniska egenskaper och har varit vänlig nog att koppla ur min telefon från bilen. Tyvärr är jag inte lika teknisk och svarar nu i mitt headset när det ringer istället...

Han är hur som helst väldigt söt och ser till att jag får mina 10 000 steg (sålänge solen skiner och fåglarna kvittrar, vilket kanske inte är merparten av årets 365 dagar... meeeeeen) jag är hemskt tacksam över mitt nytillskott! 

Ja, det blev lite utav ett nyhetsbrev den här gången. Trädgårdskalendern sätter igång redan i januari, så det kommer inte dröja så hemskt länge till nästa inlägg. Annars skriver jag väl när OAS fyller 20 år nästa gång.


Bästa hälsningar!

Emma & Cesar

Senaste inlägg

Visa alla